Alternativ indretning,  Indretningstips

Find den rigtige gave til boligen

(sponsoreret indhold)

Det kan være lidt af en opgave at finde den helt rette gave til en ven eller veninde, som ikke ønsker sig noget. Derfor er det god idé at have en liste med gode gaveideer, du kan ty til. Her er især boligen et godt udgangspunkt for gavekøb, da den i dag er et kontinuerligt forbedringsprojekt for mange. Det er de færreste, der går igennem året uden at lave en eller anden form for forbedring, såsom f.eks. at male lister, sætte nye fliser op på badeværelset eller skifte spisebordsstolene eller andet interiør ud. Herunder finde du 3 gode gaveideer til boligen i forskellige prisklasser:

#1 Designklassikeren – den dyre gave

Smag og stil er et subjektivt anliggende, og derfor skal du kende din modtager godt for at kunne tage meget konkrete valg af nips og udstyr. Nogle personer er til lidt men godt, mens andre er mindre kritiske med, hvad de indretter deres hjem med. Et sikkert valg er derfor at købe en designklassiker. Det er noget, der aldrig går af mode, og noget, som kan pakkes væk og findes frem igen på et senere tidspunkt. Når du køber en klassiker i gave, sikrer du desuden, at gaven er langtidsholdbar både i kvalitet og design – og at der er en udbredt og generel konsensus om, at denne brugsgenstand er ’god stil’. Du behøver derfor ikke betvivle, om du kommer til at købe noget, kun du synes er fedt.

Vælg eksempelvis en figur af Kaj Boyesen, som er små træfigurer, der forestiller dyr. De kommer både i forskellige farver og mønstre, eller helt neutrale. Du kan også vælge porcelæn eller køkkenudstyr fra Royal Copenhagen, eller Georg Jensen. Det er ikke sikkert, at det er noget, din ven eller veninde direkte ønsker sig, men samtidig er det noget, som de fleste får brug for på et eller andet tidspunkt. Et alternativ kan desuden være at give et gavekort til en boligbutik som f.eks. Inspiration eller Hay. Her kan personen selv vælge noget, der passer til hans/hendes smag.

#2 Det personlige billede – gaven i mellem prisklassen

Billeder eller plakater til væggen skal vælges med omhu. I dag findes der mange flotte plakater og print, der er tilpas neutrale til, at de kan passe ind i ethvert hjem. En oplagt mulighed er gå i museumsbutikken og finde en flot plakat med motiv af udstillede værker eller tage på et kunsthåndværkermarked, hvor du kan finde et mere moderne grafisk print.

Vil du give en mere personlig gave, kan du få printet et billede fra din mobil eller kamera fra en fælles oplevelse. På nettet finder du mange online webshops, hvor du kan uploade et billede, få det printet på lærred eller pap, og derefter sendt direkte til døren.

#3 Det hjemmelavede – den prisvenlige gave

Er der tale om en lille indflytter- eller venindegave, ligger prislejet på mellem 100-200 kr. Her kan selv en blomst eller plante være acceptabelt, men vil du alligevel give en lille ting, så kan du gå i gang med at lave noget selv. Her kan du få meget gave til billige penge. Og det er nærmest kun fantasien og dine evner, der sætter grænser. Du kan f.eks. sy en række viskestykker af noget fint stof, du kan også hækle et par solide varmelapper i noget farverigt garn f.eks. Zpagetti garn.

Kommentarer lukket til Find den rigtige gave til boligen