Alternativ indretning,  Bolig,  Indretningstips

6 unikke huse, du garanteret ikke vidste fandtes

(sponsoreret indhold)

Unikke typehuse med et specielt og enestående design er blevet utrolige populære, og flere og flere virksomheder som eksempelvis Oneroom kan være med til at gøre det en realitet. Alligevel er der nogle boliger, der er så unikke, at man engang imellem må kigge en ekstra gang. Vi har samlet 6 af de mest specielle. Hvilket et ville du helst bo i?

Det gennemsigtige hus i Japan

Hvad der sker mellem hjemmets fire vægge, bliver mellem hjemmets fire vægge, kan man ikke just sige om dette hus i Japan, der bliver kaldt “House NA”. Huset bliver holdt oppe af hvide stålbjælker og er inspireret af vores forfædre, der boede i træerne. Huset er bygget af Sou Fujimoto Architects og måler knap 85m2.

transparent-na-house-sou-fujimoto-architects-10

transparent-na-house-sou-fujimoto-architects-11

transparent-na-house-sou-fujimoto-architects-5

Verdens smalleste hus i Polen

Man skal holde igen med sovsen, hvis man vil bo i verdens smalleste hus, der kun måler mellem 92 – 152 centimeter i bredden. The Keret House, som det bliver kaldt, er designet af Etgar Keret. Huset ligger mellem to eksisterende bygninger og er placeret i Polens hovedstad Warszawa. Huset er bygget som en hyldest til Kerets forældres familie, som døde under 2. Verdenskrig, hvor 400.000 jøder blev mast sammen på et område på størrelse med 5 kvadratkilometer. Huset bliver mest brugt som en turistattraktion, men det er dog muligt at leje huset i perioder på op til 3 uger under specielle omstændigheder.

narrow house 5

Fred Flintstones hus i Malibu, USA

Vi husker nok alle den klassiske tegnefilm om Fred Flintstone og hans semimoderne liv i stenalderen. Den afdøde amerikanske TV-legende Dick Clark fik bygget en næsten tro kopi af det klassiske hus, som blev solgt for knap 12 millioner kroner i 2014. Husets ydre er en tro udgave af tegnefilmen, mens dens indre består af en stue, et soveværelse og to badeværelser. Husets køkken tegning melder dog ikke noget om, om der hører en dinosaurs med som affaldskværn.

flintstones-house-dick-clark-1

flintstones-house-dick-clark-8

flintstones-house-dick-clark-14

Det gamle vandtårns-hus i Belgien

Forestil dig at bo i et hus, der blev bygget for knap 100 år siden, og på et tidspunkt endda fungerede som et gemmested under 2. Verdenskrig. Forestil dig samme hus er et vandtårn, der faktisk var fuldstændig funktionelt indtil 1990, og det nu er en fuldstændig funktionel lejlighed i fem plan. Bham Design Studio startede ombygningen i 2007, og det færdige resultat er et 30 meter højt tårn, med den nyeste IT-teknologi, der styrer alt fra rummets temperatur til lydniveauet af musikken.

1082138201

Huset af sten i Portugal

Casa de Penedo, eller stenhuset som det vil hedde i danske folkemunde, ligner et legetøjshus udefra, men er faktisk et rigtigt hus, der blev bygget i 1974. Huset har ingen elektricitet, så ejerne bruger levende lys til at navigere indenfor. Med det sagt, er der dog masser af luksus indenfor, hvor der er en hyggelig pejs, en overdådig swimming pool, der er skåret ind i stenen, samt trapper, der er lavet af afsavede træstammer.

03i8a5M3ch0D4_70

Kirken, der blev konverteret til et moderne familiehus i Holland

Arkitekterne Zecc Architecten overtog to forladte kirker i byen Utrecht og forvandlede dem til to stilfulde familiehuse, der ville få selv de største feinschmeckere til at måbe. Man kan stille spørgsmål til, hvor behageligt det ville være at bo i en forladt kirke, hvor det måske også ville være upassende at lave visse soveværelses-aktiviteter. Derudover kan nogle mennesker også mene, at det er forkert at bruge Guds hus til dette formål, men i følge hjemmesiden designbook, findes der ufattelige mange forladte kirker spredt rundt omkring i Holland, hvoraf mange bliver nedrevet. På denne måde kan man bevare det historiske element, samtidig med at man bruger selve pladsen optimalt.

church-converted-into-residence-1

church-converted-into-residence-12

church-converted-into-residence-9

Kommentarer lukket til 6 unikke huse, du garanteret ikke vidste fandtes