Bolig

5 lette DIY-projekter til at peppe boligen op

(sponsoreret indhold)

Det er endelig forår og selvom vejret stadigvæk byder på frostklare morgener, så er det blevet lysere og varmere. Foråret står på klargøring af have og terrasse med blomsterplantning, ny maling til havemøblerne og pudsning af de snavsede vinduer, så alt er klart, når foråret og sommeren betyder lange aftener med grill, solbadning og hygge udendørs. Men foråret er også et godt tidspunkt at gå i gang med en indvendig makeover. Det behøver ikke være meget, før det giver en effekt. Herunder finder du 3 tips til mindre projekter, som giver en mærkbar effekt:

1. Opfrisk badeværelset

Bor du i en ældre lejlighed i byen, så er badeværelset sikkert ikke det, der har flest kvm at gøre godt med. Derudover er et kendetegn for de mange umoderne badeværelser, at de er blevet bygget dengang klinker var et stort hit. Måske badeværelset også har synlige og markante vandrør, fordi badeværelset er bygget til efter lejligheden er lavet, og det derfor ikke har været muligt at skjule dem i væggen. Med sådan et badeværelse kommer du ikke udenom, at hvis der skal ske noget drastisk, så skal du ud at låne penge til en større renovering, men hvis du kan nøjes med mindre forbedringer, så kommer du langt med en omgang maling. Der findes en speciel vådrumsmaling, som kan bruges til klinker, rør og filtvægge på badeværelset. Før du kaster dig ud i projektet, bør du dog konsultere en fagmand hos en farvehandler, der kan rådgive dig i, hvilken maling du skal bruge. Hvad med at bruge forskellige farver til fliser, væg og vandrør? På den måde får du hurtigt peppet et kedeligt hvidt badeværelse op på en weekend.

2. Pift stuevæggene op

Vi danskere er rigtige glade for den minimalistiske stil med hvidt i hvidt eller blide pastelfarver. Det kan nogle gange gå hen og blive liiiiidt kedeligt. Måske du skulle springe ud i farver dette forår. Du behøver ikke male alle væggene – du kan nøjes med en enkelt. Maling som f.eks. Jotun Maling, har et stort udvalg af vægmaling i mange forskellige moderigtige farver. Er du i tvivl om farven, så køb nogle mindre farveprøver, som du kan male på et stykke væg, inden du tager den endelig beslutning. Husk på, at nogle farver giver rummet et koldt skær, mens andre giver en hyggelig varme. Konsulter en farvemand, hvis du er i tvivl.

3. Ryd ud og skab grønne oaser

Når vi bor i det, kan det være svært at se, hvor vi kan skabe mere plads og rydde ud, men ofte kommer vi til at fylde alt for meget ind i vores hjem, så rummet virker mindre, end det er. Ifølge den kinesisk inspirerede kunstart, Feng Shui, så mener man, at rod, bunker og for meget fyld generelt, hindrer energierne i at flyde ubesværet i rummet. Og selvom man måske ikke tror på den slags, så kender de fleste følelsen af, at rod kan rod forstyrre mentalt, når man sidder og prøver at koncentrere sig.

En ide er, at invitere et par friske øjne indenfor – eventuelt en ven eller veninde. Hun/han kan nemmere se, hvad der ikke tilføjer noget positivt til indtrykket eller hyggen i rummet.

Med den ekstra plads, kan du passende indføre grønne oaser i hjemmet, som ikke blot giver farve, men også skaber god ilt i rummet. Undgå at overfylde dine vindueskarme, reoler og borde med planter, men vælg i stedet fine opsatser til planter og blomster, så du kan hænge dem i spær, i loftet, ned fra trappen, eller stille dem i indendørs blomsterkasser med ben. Vælg gerne en kombination af både store og små planter. Har du ikke grønne fingre, så vælg planter, der er nemme at holde, så det ikke bliver en for stor mundfuld.

Kommentarer lukket til 5 lette DIY-projekter til at peppe boligen op