Alternativ indretning,  Indretningstips

Designmøbler til glæde – og til gavn for pengepungen!

(sponsoreret indhold)

Umiddelbart lyder det jo for godt til at være sandt, men har du tålmodigheden og lidt større beløb at lægge, så kan en solid investering i godt design på sigt betale sig selv ind flerdobbelt. Det handler bare om, at du bruger din passion for design en smule mere taktisk.

Havde du for eksempel for 15 år siden investeret bare 10.000 kroner i Wegners Bamsestol, som den dengang stod i, så kunne du i dag sælge den for omkring 50.000 kroner på auktion. Ganske godt afkast, ikke? Og selvfølgelig kan du have glæde af dit køb og bruge stolen i mellemtiden, selvfølgelig blot med den respekt godt design og solidt håndværk nu engang fortjener.

Vil du investere i designermøbler og tidsløse klassikere, som blot stiger i værdi år for år, så kræver det selvfølgelig en del omtanke. For det første må du selvfølgelig have en finger på pulsen i forhold til tendenser og trends indenfor dit udvalgte designområde, så du ved, hvad der med god garanti også holder om 10-20 år. Samtidig skal du også tage chancer  og gå efter din mavefornemmelse, når du køber produkter af mere ukendte designere. Du skal bruge dit talent til at spotte potentialerne i et særpræget vintagestykke, og du skal følge godt med i, hvad der ellers sker på kulturfronten. Populære film og serier i vores samtid har større indflydelse, end man skulle tro, og man kan se tydelig prægning på alt fra beklædning til smykker, til belysning og den indretning, vi i stor stil tiltrækkes af.

Du skal desuden gøre dig det klart, at design-investeringer, præcis ligesom kunst-investeringer, er en lang proces. Sørg for at have et realistisk blik på dit investeringsbudget og hvis du spørger dig selv “Hvad er en kontoplan?”, så er det vist på tide at komme i gang med én! En kontoplan er en nem, overskuelig måde for eksempel at igangsætte og holde styr på en design-opsparing, hvor du hver måned lægger et mindre beløb til side, så du har mere at gøre godt med, når du falder over den perfekte handel.

Det kan også anbefales, når du har gjort flere design-investeringer, at du opretter en kontoplan, hvor du løbende kan opdatere data i forhold til stigningen i auktions- eller udbudspris på de forskellige ting, hvorefter kontoplanen nemt hjælper dig med at udregne, hvordan afkastet vil vokse over tid.

Investering i design kræver tålmodighed over en længere årrække og “fingerspitzgefühl” i forhold til hvornår, du skal slå til. Til gengæld kommer du så at sige til at bo side om side med dine “flotte” investeringer og får det æstetiske helt ind i hverdagslivet.

Kommentarer lukket til Designmøbler til glæde – og til gavn for pengepungen!