Blogging

Sådan indretter du et hjemmekontor

De fleste mennesker vil gerne have muligheden for sommetider at arbejde hjemme. Det kan være, hvis du får håndværkere på besøg, som du skal lukke ind. Eller det kan være, hvis du en enkelt dag bliver nødt til at arbejde til langt ud på natten. Hvis du skal arbejde hjemme, er det dog vigtigt, at du har en ordentlig arbejdsstation. 

Fjern alle distraktioner

Ulempen ved at arbejde derhjemme er, at der ofte er mange distraktioner. Hvis du skal lave en arbejdsstation, er det derfor en god idé at finde et bord og en stol, hvor du kan sidde i en behagelig arbejdsstilling, og herefter fjerne alle distraktioner. Blandt andet er det en god idé at lægge mobilen væk.

Når du lægger mobilen væk, er der visse funktioner, som du udelukker. For eksempel kan du ikke lige tjekke, hvad klokken er. Derfor kan det være smart at investere i et armbåndsur. I langt de fleste tilfælde vil det være mindre forstyrrende at skæve til dit armbåndsur, end det vil være at låse din telefon op. Læs mere om at finde det rette ur til arbejdspladsen.

En permanent arbejdsstation

Hvis du har mulighed for det, er det en rigtig god idé at indrette din hjemmearbejdsplads mere permanent. Det kan for eksempel virke forstyrrende, hvis du forsøger at arbejde fra sofaen eller fra din seng. Her er du nemlig vant til at slappe af, og der er derfor risiko for, at arbejde i denne position viser sig at være rimelig ineffektivt.

Ved at indrette et sted specifikt til hjemmearbejde har du desuden mulighed for at adskille fritid og arbejde. På den måde ved du nemlig, at når du sidder ved din arbejdsstation, er der fuldt fokus på arbejde, men når du opholder dig alle andre steder, har du i virkeligheden fri. Denne afgrænsning er vigtig, hvis du skal arbejde hjemme over en længere periode.

Kommentarer lukket til Sådan indretter du et hjemmekontor