Blogging

Går du bæredygtigt klædt?

I disse tider er der stor fokus på klima og bæredygtighed. De to begreber vinder indpas i alle dele af vores liv, og derfor er det relevant at spørge dig selv, om du går bæredygtigt klædt. Tøjbranchen er nemlig en af de helt store syndere, når det gælder klima.

Hvordan er dit tøjforbrug?

En af de ting, som du kan gøre, for at gå mere bæredygtigt klædt, er at undersøge, hvordan dit forbrug egentlig ser ud. I mange tilfælde er det nemlig mere bæredygtigt at købe tøj, som holder i længere tid. Dette harmonerer dog dårligt med, at moden konstant skifter.

Skal du have det samme tøj på i mange år ad gangen og samtidig føle dig godt tilpas, er det vigtigt, at tøjet sidder som det skal og er af høj kvalitet. Tøj som dette koster ofte lidt flere penge, så i denne artikel kan du blive klogere på, hvordan du får råd til mere, når du shopper online.

Mindre produktion; køb brugt tøj

Tøjmarkedet bliver naturligvis reguleret af udbud og efterspørgsel, ligesom alle mulige andre markeder. Hvis forbrugerne begynder at købe mindre nyt tøj, tvinger det derfor også producenterne til at skære ned i deres forbrug. Der er ingen der siger, at man helt skal stoppe med at shoppe, men det kan være en god idé at besøge genbrugsbutikkerne.

Der findes mange genbrugsbutikker, og her er tøjet allerede blevet produceret, og en tidligere ejer har købt det. Ved at tøjet har flere forskellige ejere, er det altså ikke nødvendigt at producere lige så meget, hvilket i sidste ende er godt for klimaet.

De rette materialer

Skal du gå bæredygtigt klædt, er tøjets materialer desuden relevante. Der sker hele tiden ændringer inden for, hvad der er mest bæredygtigt, men grundlæggende er det en god idé at gå i naturmaterialer som eksempelvis bomuld og uld.

Kommentarer lukket til Går du bæredygtigt klædt?