DIY

Upcycling i Danmark

(sponsoreret indhold)

Der er en ny tendens som også er kommet til Danmark. Tendensen hedder “upcycling“, og det går ud på at spare forbrugerne penge og giver små virksomheder et forspring på markedet.

Upcycling forsøger at giver genanvendelige elementer en ny chance – og ofte ved at genopfinde dem til noget andet. Eksempel er f.eks. tallerkenrækken der bliver brugt som bogholder, gamle ølkasser der bliver brugt til LP’er eller plantekasse til opbevaring af blade. Og det behøver slet ikke at være ”små” ting der benyttes, hvor man f.eks. har brugt gamle dobbeltdækkerbusser fra London, som FoodTruck i USA.

upcycling%22,

Disse “re-konventioner” er en del af en stigende tendens, der er set en stor stigning i interesse, delvis takket være websteder som Etsy og Pinterest – og her hjemme i Danmark også grundet de danske boligblogs. Mere end fem millioner indretnings idéer bliver dagligt fastgjort på Pinterest alene.

Den praksis er også blevet en populær tendens blandt online bloggere, der tilbyder DIY tips til deres læsere. Hvis blot man kigger udover de mange af slagsen, så ser man hvordan DIY projekterne blot bliver større og større. En hurtig søgning på DIY projekter fremviser hurtigt denne tendens.

Det har fra starten været tiltalende for en masse mennesker, hvilket er begrundelsen for, at det er blevet så populær på Pinterest, og hvorfor DIY hjem og blogs vokser til den størrelse (både i Danmark og udlandet).

kvinde- upcycling

Folk benytter sig af upcycling af forskellige årsager. Nogle gør det som på grund af det miljømæssige aspekt – du gemmer noget, der eller ville være gået til en losseplads. Andre mennesker ser det som en mulighed for, at få en trendy og flot indretning, uden at have det store budget. Herudover er det formentlig også folk, som simpelthen ikke ønsker at smide noget væk..

Upcycling har også bragt nye ansigter ind i traditionelle secondhand- og genbrugsbutikker, der ny appellerer til de yngre generationer. Snakker man med de danske secondhand- og genbrugsbutikker, så vil man helt sikkert hører om en stigning i produkter, som bliver brugt i DIY projekter i de danske hjem.

Upcycling er kommet for at blive, og de danske bloggere, magasiner og butikker giver forbrugerne mulighed for at fordybe sig i DIY projekter i hjemmet.