Bolig

Møbelikonerne

(sponsoreret indhold)

Når det kommer til danske designere, så har vi en række ikoner som næsten alle kender til – i hvert fald hvis du går op i indretning. Det er derfor næsten sikkert, at du har hørt en af følgende navne: Kay Bojesen, Kaare Klint, Poul Henningsen, Arne Jacobsen, Finn Juhl, Børge Mogensen, Hans J. Wegner, Nanna Ditzel, Verner Panton samt Poul Kjærholm.

Nogle af de personligheder, som især har vakt min interesse på denne liste er Hans J. Wegner og Verner Panton. Wegner skulle eftersignende havde produceret over 500 stole (se mere her) og Verner Panton har designet utallige møbler, men er især kendt for hans mange lamper i futuristisk design (læs mere her).

Skal man indrette sin bolig med kendte klassikere, så kan man derfor næsten ikke komme udenom disse to ikoniske herre. Med så mange klassiske møbler på resuméet, så er det helt sikkert muligt at finde noget som passer ind i boligen. Herunder har jeg samlet en række billeder fra Pinterest, som kan give dig en ide omkring hvordan du kan indrette din bolig med henholdsvis Wegner og Panton.

Møbler fra Hans J. Wegner

1 2 3 4

Møbler fra Verner Panton

2 3 1

Som du formentlig allerede har bemærket, så er der meget forskel på Wegner og Panton – hvilket er grunden til at du skal sammensætte disse designere. Hvor Wegner primært benytter træ og Panton primært benytter plastik, så har de begge en evne til at gå efter kvalitet med en smule futuristisk design (Verner Panton dog en del mere end Hans J. Wegner). Sammensætningen af disse designere kan således skabe flotte resultater i din bolig.