Nyheder

Mini-drømmeland – Tips til det lille, men stilede soveværelse

(sponsoreret indhold)

Kalder alle, der bor småt, men godt – og som derfor bruger det mindste rum til soveværelse! Måske er du endda en rigtig boheme, der lever i en etværelseslejlighed, og som derfor kæmper hårdt med at få sat din seng så godt ind i en sammenhæng med dit skrivebord og din sofa som muligt.

Det er en svær disciplin at indrette det lille soveværelse, så det både udtrykker din personlige smag og samtidig er praktisk og lækkert at opholde sig i. Nøglen er, at du i planlægningen af indretningen, forholder dig til tre overordnede principper.

For første skal grundfarven være hvid. Farver er skønne, men de tager også opmærksomheden og de skaber alt andet end ro og overblik. Rent praktisk kan du også langt nemmere holde soveværelset friskt og rent, når du kan se støvet! Så frem med den hvide maling og de hvide linneder.

For det andet skal du tænke meget nøje over kvaliteten af de møbler, du lukker ind i dit lille soveparadis. Hvor mange dårlige IKEA-sovesofaer og knirkende sengestel har du haft gennem dit liv? Der er mange andre steder at købe billige møbler af høj kvalitet. Og hvad med de forskellige garderobesystemer, som du igen og igen har smidt ud og investeret i nye af, fordi de ikke passede ind i det nye sted, du skulle bo? Gør dig selv en tjeneste og tag et fornuftigt lån, så du kan købe en lækker kvalitetsseng. Du skal trods alt være i sengen 8 timer hver nat – og sove godt! Gå efter en klassisk og stilsikker garderobeløsning, som matcher dit praktiske pladsbehov (og som er lækker at bruge og se på). Så er du langtidssikret!

For det tredje er minimalisme et must, når det kommer til små rum. Det siger måske sig selv – et lille rum kan bare ikke proppes med ting, og så se fedt ud og samtidig være rart at opholde sig i. Og du tænker måske, at du da allerede har ganske godt styr på den minimalistiske stil – men tag lige et nøjere blik: Hænger der små fotos og postkort på væggene? Hober nips og småting sig op i vinduer og på afsatser rundt omkring? Er det af rent sentimentale årsager, at du beholder hyggepuder og små hyggelige æsker og kurve rundt omkring på gulve og hylder? Tag en dyb zen-indånding og gå så alle småtingene igennem. Bare fordi de er udtryk for søde minder, behøver de jo ikke stå fremme i dit synsfelt og minde dig om alverdens ting konstant. Et soveværelse er til for at koble alle tanker fra, så man kan få god nattehvile – en slags meditation, kan man kalde det.

Udvælg de objekter, du har omkring dig. Det betyder langt mere, end man skulle tro.

Kommentarer lukket til Mini-drømmeland – Tips til det lille, men stilede soveværelse