Indretningstips

Indret dit soveværelse og få mere plads

(sponsoreret indhold)

Bor du småt, kan det godt betale sig at læse videre her. Vi har nemlig gravet ekstra dybt i idé-hatten og har fundet de allerbedste måder, hvorpå du kan udnytte den plads, som du har til rådighed i dit soveværelse.

Læs derfor med her og få en række konkrete råd til, hvordan du på allerbedste vis kan udnytte al pladsen i dit soveværelse.

Skydedøre efter mål

Garderobe og tøjopbevaring er noget af det, som skal have plads i langt de fleste soveværelser, og det er samtidig noget, som optager rigtig meget plads. Undgå derfor skabe med almindelige låger – de kræver nemlig rumplads for at kunne åbne lågerne – og gå i stedet efter speciallavede skydedøre.

Skydedørene kræver intet plads, og de kan fås i et utal af forskellige materialer, størrelser, farver og udtryk.

Du kan altså få det, lige som du vil have det – og spare plads på samme tid. Nogle steder er det endda muligt at få én af lågerne med spejloverflade, så du slår to fluer med ét smæk.

Slå op-seng

Sengen er endnu ét af de møbler, som skal have plads i soveværelset. Når du ikke sover, er sengen dog mere eller mindre overflødig, så derfor er det en god idé at tænke i, hvordan sengen kan komme til at fylde mindst muligt.

Det kan enten være, at man installerer en slags slå op-seng, som du kan slå op, når du står op hver morgen. Det kan også være i form af en flot sovesofa, som altså både tjener som seng og sofa.

Multifunktionalitet er ét af nøgleordene, når det kommer til at spare plads, og jo flere formål et enkelt møbel kan tjene, des bedre.

Udnyt hele væggens højde

Når man hænger noget op på væggen – en reol, hylde, billede eller noget helt fjerde – vælger langt de fleste at hænge det midt på væggen. Bor du småt, og har du måske heller ikke ret meget vægplads, er det dog en fornuftig idé at udnytte hele væggens højde, oppe som nede.

Tænk kreativt, når du hænger dine ting op. Du skal naturligvis kunne nå de ting, du hænger op, men kan du udfordre dig selv lidt i den måde, hvorpå du hænger ting op, kan du også udnytte pladsen bedre.

Smalt skrivebord

Skal du også have skrivebord på dit soveværelse, har vi også flere idéer til, hvordan du får ét, som fylder mindst muligt. Vores ene bud er at gå benhårdt efter et skrivebord, som er smalt. Ofte skal man kun have en computer eller et A4-ark liggende, og det kan du sagtens på et smalt skrivebord. Sørg desuden for at have en stol, som kan skubbes helt ind under, så den heller ikke optager plads.

En anden mulighed kan være et bord, som du – ligesom med sengen – kan klappe op på væggen, når du ikke bruger det mere. Det sætter måske lidt mere krav til dig og din research, men de findes, og de er rigtig smarte i små hjem.

Kommentarer lukket til Indret dit soveværelse og få mere plads