Bolig

Hvordan vælger jeg den rette forsikring? 

Livet er fuldt af valg, og mange af dem er ret komplicerede. Det gælder absolut i fald som når du skal tage stilling til din næste forsikring. Derfor kan det føles godt at have en simpel måde at finde sammenligningsmateriale, og finde ud hvad der er dit og din families bedste muligheder.
Det er sådan set altid en god idé at være godt forsikret. Det kan blive dyrt ikke at have en forsikring, hvis uheldet er ude, så du skal altid vurdere, om du tør tage den risiko, som der er i ikke at have en forsikring. Men du skal selvfølgelig ikke lade dig nøjes med at vælge det første bedste når du finder forsikringer. Men ofte er du bedst stillet ved at samle alle dine forsikringer hos et forsikringsselskab, da de derved kan give dig nogle gode rabatter.
Husk at der findes forsikringer, som er lovpligtige. Det er bl.a. ved alle former for køretøjer, som kan give skader på mennesker og deres ejendele. Herudover skal du også have en hundeforsikring, hvis du har en hund. Det findes også nogle forsikringer der er valgfrie, men som stærkt kan rekommanderes: indboforsikring, husforsikring, rejseforsikring osv. Hvis uheldet eller ulykken sker, og du mangler en forsikring, så kan det betyde, at du pludselig ikke har råd til at erstatte dine ejendele eller få fixet dit hjem.

Hvilken forsikring skal jeg så vælge? 

En af de måske vigtigste forsikringer er ulykkesforsikring for dig og din familie. Med en ulykkesforsikring får du økonomisk kompensation, hvis du er ude for en ulykke. Mange vælger at tegne en ulykkesforsikring når de får barn, men man kan både tegne en ulykkesforsikring for børn og voksne. For voksne vil der ofte være tale om en årlig kompensation ved varige mén, da en ulykke kan gøre, at du ikke længere kan forsøge din familie. Når det er børnene som du forsikrer, så er det vigtigt at tegne en privat forsikring som dækker når de er i børnehave, skole eller SFO.
Det er især en vigtig forsikring for alle, som forsørger andre, da det har alvorlige konsekvenser, hvis du ikke længere kan arbejde.
Hvis du har spørgsmål om de forskellige forsikringstyper så kan du bruge guiden på Min investering. Min Investering, Danmarks største blog om privatøkonomi, startede i 2016 som et fritidsprojekt med målet om at udbrede viden om investering til danskere. Det blev hurtigt en succes og har i dag mere end 30.000 besøgende i måneden. På bloggen finder du god information for hele din privatøkonomi, ikke kun gældende forsikringer, men også opsparing og forskellige typer af investeringer.
Her kan du finde længere guider om f.eks. husforsikring eller rejseforsikring, og se hvordan du kan finde den rette forsikring for dig og din familie. Du kan også finde ofte stillede spørgsmål om hvordan du kan f.eks. kan få fuld dækning, hvis cyklen er stjålet ved din bolig eller ved din arbejdsplads.

Kommentarer lukket til Hvordan vælger jeg den rette forsikring?