Indretningsfejl,  Soveværelseindretning,  Stueindretning

5 tæppefejl du skal undgå

Når det kommer til at indrette med tæpper, så gælder det ikke bare om, at smide et par gulvtæpper på gulvet og så er den der. Man skal ikke gøre meget forkert før, man ender du med et dårligt resultat. Derfor har vi sammensat 5 fejl du ikke skal begå, når du indretter med tæpper.

No. 1 : Benytter et tæppe som er for små

Sjusker du med størrelse, vil dit værelse se mindre ud. Man bruger sit tæppe til fastsætte grænser, og optegne små opdelinger af rummet. F.eks. kan dit tæppe i stuen definerer samtale-/ sofaområdet, og det skal være stort nok, så i hvert fald de forreste ben af møblerne er på tæppet.

F.eks. i soveværelset vil du ønsker at føle tæppet under dine fødder, når du træder ud af sengen om morgenen. Oplever du ikke dette i sofa-/sengeområdet, så vil resultatet sjældent være særlig godt.

1

No. 2: Glemmer at lege med lag

Tæpper behøver ikke at ligge ved siden af hinanden, og du må gerne lege med lag i din indretning. F.eks. kan dette gøres som på billedet herunder, hvor et neutralt tæppe ligger nederst, og ovenpå ligger et tæppe med mere farve/mønster. Har du købet et for lille tæppe fra starten af, så kan dette være en løsning for at få dette benyttet alligevel.

2

No. 3: Vælg tæppet til sidst

Nej, tæppet er simpelthen så vigtig et element i indretningen, at det sjældent giver mening at vælge dette til sidste. Hvis du dekorerer et værelse fra bunden, vælge da tæppet først. Det er et stort, slagkraftigt stykke indretning, der binder et rummet sammen, og hvis du venter indtil du har placeret den sidste pyntepude, så vil du bruge mange måneder på at finde det rette tæppe til at matche den sammensatte indretning.

No. 4: Være bange for mønster

Benytter du kun ensfarvet tæpper, så vil resultat være kedeligt. Med tæpper har du mulighederne for at udforske, så forsøg endelig på dette. En brun væg, et brunt tæppe og brune nipsting = et meget dårligt resultat.

4

No. 5: Glemmer underlag

Selvom tæppet er pænt, så skal det også være sikkert. Et underlag som ikke er lagt fast, men blot ligger på et glat trægulv et, er ikke sikkert for børn såvel som vokse. Sørg derfor altid for at have et glidefast underlag under dine tæpper. Du kan sjældent se det igennem tæppet, og selvom du kunne, så kommer sikkerhed i første række.