Bolig,  Indretningsfejl,  Indretningstips

5 indretningsregler du gerne måde bryde

Et lille værelse skal altid males hvid? Stor møbler skal altid være i samme stilart? Lamperne skal altid hænge over spisebordet? Og sådan kunne vi forsætte. I dette indlæg skal vi se på nogle af de indretningsregler, som du ikke altid skal overholde, og hvor vi faktisk vil opfordre dig til at bryde dem. Følger du mange af disse regler, så vil du formentlig skabe mere liv og personlighed i din indretning.

Regel nr. 1: Det vigtigste møbel er sofaen

I Danmark møder man en udbredt mening som lyder, at det vigtigste møbel i indretningen er sofaen – og hertil tv’et. Der er ingen regel som overhovedet siger, at stuen overhovedet skal have en sofa. F.eks. kan en række lænestole være en løsningen – eller endda en puf og gulvpudder. Ofte så sætter sofaen en række begrænsninger for din indretning samtidig med, at du flytte den resterende indretning for at skabe plads til denne. Men giver dette det bedste resultat for helheden?

1

Regel nr. 2: Små rum = pas på

Ofte ser man, at man ikke sætter fokus på indretningen i små rum. Dette sker fordi, at folk ikke gider eller tør satse på indretningen i små rum – f.eks. i frygt for at overgøre det. Det er nemmere, sikrere og billigere at være dramatisk i et lille rum. Derfor skal du ikke stå tilbage for at prøve dramatiske farver eller anderledes loppefund i de små rum. Det gode ved dette tip er, at du formentlig allerede benytter dette rum til opbevaring – så hvorfor ikke leg med indretningen?

Regel nr. 3: Gulvtæppe, gultæppe og gulvtæpper

Selvom folk er blevet rigtig gode til at glemme tæpperne, så har der været en tendens til, at der skal være tæpper i alle rum (skindtæppet er også indtrædende i nyere tid). Det er sandt, at tæpper forankre pladsen, men det betyder ikke, de er påkrævet. At fjerne tæppet kan virkelig være med til at åbne et rum op, og dit træ- eller betongulv herunder, kan virkelig være frækt i en moderne indretning. Tjek f.eks. hvor den industrielle indretning begynder at poppe frem.

Tidligere_møbelfabrik_i_Sverige_indrettet_til_bolig_22

Regel nr. 4: Alt skal passe sammen

Man ser ofte en tendens til, at folk forsøger at få alt til at passe sammen i indretningen – ikke fordi det er pænt, men fordi det er nemmest at vælge møbler og nipsting herefter. Dette er en gammel regel, som ofte kan ødelæg din indretning. En personlig indretning indeholder objekter som ikke hænger sammen, og som kan stå ud fra mængden – især hvis det er personlige minder.

2

Regel nr. 5: Sofabord og sofa

Man ser ofte en tendens til, at man foran sofaen skal have et sofabord. Dette sætter en række begrænsninger for indretningen, og det kan derfor være en fordele at lege med ideen om, at undvære selve sofabordet. Man kan enten lege med slet intet sofabrod, sofabord placeret ved siden af eller et alternative sofabord. Prøv selv at se muligheden herunder!

3

Kommentarer lukket til 5 indretningsregler du gerne måde bryde