Der findes rigtig mange måder at få mere ud af sin indretning på. Når det kommer til indretningen i stuen er det typisk det sted man befinder sig mest. Det kan være stedet man hygger sig efter arbejdet, stedet man spiser morgenmad eller måske stedet hvor venner og familie bliver inviteret her. Stuen er måske det område i vores hjem som anvendes mest. Det er derfor også oplagt at man fokuserer mere på sin indretning i stuen end andre rum i hjemmet. For at få nogle ideer til sin stue indretning kommer her 4 måder man kan få en smart og moderne stue på.

Møbler

Om du kalder det interiør eller møbler, så er de uundværlige ikke at have i sin stue. Om det er en lille stue, mellemstor stue eller kæmpe dagligstue, så må man eje en sofa, et tv-bord og nogle skabe eller hylder for mindre interiør som vaser, blomster eller andet dekorativt. Møbler er det som skaber stuen og det som gør stuen attraktiv. Til en mindre stue indretning kan en lille 2-3 personer sofa med et lille tv-bord være løsningen. Hvis der er plads til mere, kan der måske være en ekstra stol så familien kan samles ved tv’et. Hvis din stue er mellemstor eller kæmpe, kan man godt anskaffe sig en større sofa, en rigtig flyder, hvor hele familien kan sidde. Der er også plads til en lænestol, tv-bord, stue bord og måske mere til. Møbler er uden tvivl en af de vigtigste ting til at skabe din personlige stue.

Med eller uden farver

Når du har kigget på møbler, handler det om at gøre det op om der skal være mange farver, få farver eller slet ingen farver. Det er altid en udfordring at finde den rette farve balance i stuen så pudderne i sofaen matcher tv bordet og at materialet passer sammen. Det er de færreste som indretter stålfrit jern med mørkt egetræ eller plastikben med aluminium. Ved at bruge det ekstra tid og overvejer max 2-3 farver i sit hjem, kan man skabe synergi i hele stuen. Hvis du ikke er den store tilhænger af farver kan grå, hvid og sort være en god kombination. Her handler det i højere grad om lyset og ikke at skabe en for mørk kombination af møbler. Selvfølgelig hvis man ønsker en mørk stue, skal man gå all in på mørkere møbler.

Store billeder og plakater

Du har nu tjek på hvilke møbler der skal være i din stue og om farver eller ingen farver. Nu kan familie og venner kommer over og du kan slappe af. Du opdager måske at det virker meget upersonligt efter et stykke tid og dine vægge er helt tomme. En af de bedste måder at få en mere personlig og hjemlig indretning på er ved billeder på væggen. Hvis du ikke har økonomi eller ikke ønsker for mange billeder, kan en stor plakat over sofaen i 70×100 eller 100×140 cm være flot. Der findes rigtig mange kunstnere og plakatbutikker hvor man kan blive inspireret med forskellige stilarter. Faktisk findes der så mange steder at det kan virke uoverskueligt at starte et sted. Som hjælp kan du måske blive inspireret af disse plakater til stuen og dernæst søge videre til andre billedbutikker. Det behøver dog ikke kun være kæmpe plakater, men kan også være en billedvæg med små- og mellemstore motiver.

Opstilling og omrokering

Det er sjældent at man får placeret sine møbler, billeder og alt indimellem på den rette måde i første forsøg. Måske eksperimenterer man med at stille hygge området med sofa og tv i det ene hjørne og spiseområdet i det andet. Måske passer det godt ind ved første øjekast, men det kan være en god ide at prøve flere kombinationer. Hvis man ikke forsøger at flytte rundt på de store elementer, ser man ikke andre muligheder i rummet som kan være praktiske og smarte. Det handler selvfølgelig også om at finde den rette balance, så man ikke flytter hver måned. Find ud af hvilken opstilling du ønsker i din stue som passer til din personlighed.